Cancel
Member login
blog Blog - KoLipeDiving

News, events, activities, offers, packages, photos, courses, stories, tips ... everything we share is here!

Koh Lipe – senaste infon om paradisön (Latest information about paradise island)

05Feb

Written by Zico
Ko Lipe, paradisön

For our Swedish followers, here’s the latest information about our little paradise island:

Vår medlem Sierra som egentligen heter Ulf Sjöberg, älskar Koh Lipe och har varit där 5 vintrar i rad. Det har hänt mycket på denna lilla thailändska ö sista åren. Här kommer en uppdatering från Koh Lipe där Uffe befunnit sig de senaste veckorna.

“Jag har varit på Lipe i januari och det är dags för en uppdatering när det gäller ön. Det händer en hel del på Lipe som blir populärare för varje år….på gott och ont.

Det byggs en del men inte så mycket längs stränderna.

På Pattaya Beach har Lipe Resort bytt ägare och namn till Bella Vista. Den nya resorten är större och har även utökats bakåt. Mellan Greenview Resort och Z-Touch Resort byggs nu ett större komplex som även kommer att erbjuda öns femte swimmingpool. Namn är i dagsläget okänt och den kommer inte att vara klar förrän säsongen är över. Bundhaya Resort i östra delen av Pattaya har byggt fler bungalows och täcker nu området till Navy Station, alltså till slutat av östra Pattaya. De har nu även en hotelldel i två våningar med 20 rum.

På Sunrise Beach har endast en ny resort, Wapi Resort med 28 bungalows, etablerat sig, Ägare till detta är väl kända på ön sedan många år då de har två travelshops på Walking Street.

Mellan Sunset Beach och Mountain Resort i norra delen av Sunrise Beach finns numera fyra mindre ställen som erbjuder boende; Lipe Sunset, Morgan, Cosy Cove och Susanna.

Söder om Sunset hittar du idag två mindre riktigt trevliga beacher med boende. De är några år gamla men inte så kända; Bila Beach och Pitiusas Beach.

På Walking Street har det denna säsong tillkommit två boendemöjligheter; NT House och Lipe Inn.

Mitt på ön var det tidigare en stor öppen yta sedan några år. Där uppförs just nu ett större hotell i två våningar….

I övrigt finns numera allt man behöver på Walking Street. Inför denna säsong öppnade ett 7-Eleven och två nya apotek så nu har ön tre stycken. Vid 7-Eleven finns nu (från 2 feb) även en bankomat (ATM) så det är inte längre nödvändigt att ta med THB till Lipe. Naturligtvis finner du mängder av matställen, små shopar, massageställen och cafeér mm längs Walking Street som korsar ön från Pattaya till Sunrise.

Det finns nu även en ”Southern Andaman Medical Clinic” på Walking Street där man kan få hjälp vid behov.

Var 14:e dag anländer en väldigt stor järnpråm och ”landar” på Pattaya Beach mellan Greenview Resort och nybygget bredvid. Den har med byggmateriel mm och efter ca 5 dagar återvänder den till fastlandet fullastad med sopor i alla varianter.

Tyvärr körs det numera med många motorbikes med sidvagn på ön som fraktar varor och turister till de olika resorterna. Walking Street är som tur är inte tillåten att köra på efter 18.00.

Sammanfattningsvis kan man säga att trots att det är många besökare på ön är det en avslappnad atmosfär och det finns fortfarande smultronställen.

Läs gärna också Sierras matnyttiga guide om Koh Lipe, där får du allt du behöver veta om stränderna på ön.

Ko Lipe, paradisön

 

http://www.reseguiden.se/blogg/koh-lipe-senaste-infon-om-paradison-79

About the author
Zico

~ Zico ~